X Du skal overleve

X Du skal overleve

Aske Kreilgaard har tomlet sig igennem EU til en flygtningelejr ved Calais i Frankrig, hvor Aske valgte at slå sig ned i lejren side om side med flygtningene og begyndte at hjælpe til som frivillig.

Fortællingen bringer os tæt på problemerne i EU. Vi kommer derind, hvor det gør ondt og ser, hvad det vil sige at overleve, når alt er skåret fra. Vi møder kraften i næstekærlighed og håb, der sætter vores eget liv i perspektiv.

I 2015 valgte den dengang 22-årige Aske at stoppe sit studie før tid, sige sit job- og huslejeaftale op og satse 100 procent på sine drømme om at male, observere verden og lave sociale projekter, hvor der naturligt er brug for dem.

Efter at have tomlet sig igennem EU kom han til Calais i Frankrig, hvor synet af den nærliggende flygtningelejr skulle ændre hans liv for altid. Aske valgte at slå sig ned i lejren side om side med flygtningene og begyndte at hjælpe til i forskellige organisationer som frivillig. Hvad der bare skulle have været en uge endte med at være et år. Og efter et stykke tid indså han behovet for at hjælpe det stigende antal uledsagede flygtningedrenge og startede kort efter organisationen Refugee Youth Service, der med støtte fra andre frivillige og organisationer som Red Barnet og Help Refugees hjalp over 1000 uledsagede børn i lejren.

Fortællingen bringer os tæt på problemerne i EU. Vi kommer derind, hvor det gør ondt og ser, hvad det vil sige at overleve, når alt er skåret fra. Vi møder kraften i næstekærlighed og håb, der kan få os igennem selv de værste ting i livet. Alt sammen noget, der sætter vores eget liv i perspektiv.